Implementasjon og lansering på Google Play Store

Etter to uker med effektiv jobbing kan vi med glede annonsere at applikasjonen vår nå er på Google Play Store! Applikasjonen vår, som nå er døpt Strandfunn, kan lastes ned fra Play Store til en rimelig lanseringspris.

I disse to ukene har vi parallellt med programmeringen holdt intervjuer, hvor vi har vist frem nye iterasjoner av design og funksjonalitet. Dette har gitt oss raske tilbakemeldinger slik at vi har kunnet tilpasse oss raskt det brukere ønsker, og få bekreftet antagelser vi gjorde angående utseende og funksjonalitet. Et eksempel på hvordan tilbakemeldinger har vært verdifulle, er hvordan filtreringsfunksjonen i applikasjonen ikke var intuitiv nok. Vi begynte med et søkefelt hvor brukeren skrev inn egenskaper som stranden skulle ha (såkalte tags). Når brukeren begynte å skrive ville applikasjonen foreslå forhåndsbestemte tags som passet opp mot det som ble skrevet inn. Dette viste seg fort å ikke være intuitivt, da brukeren i de fleste tilfeller ikke la merke til søkefeltet i det hele tatt. De som la merke til søkefeltet prøvde å søke på samme måte som man bruker en vanlig søkemotor som for eksempel Google og ble forvirret når de ikke fikk noen treff på sine egendefinerte søkesetninger.

  

Eldre versjon til venstre med søkefelt. Bilde til høyre viser den oppdaterte versjonen med knapper for søkeord.

Vi bestemte oss derfor for å finne en annen løsning til hvordan man skulle filtrere bort uønskede strender. Løsningen vi kom frem til var å manuelt velge de søkeordene (tag’ene) som vi følte var de mest sentrale for brukeren. For hver av disse søkeordene lagde vi en knapp man kunne huke av. For å sørge for at alle disse knappene hadde nok skjermplass gjorde vi det mulig å ekspandere ned en meny som inneholdt alle knappene. Dermed var det lett for brukeren å huke av og på de kriteriene brukeren så etter i drømmestranden sin.

Vi prøvde så godt vi kunne å holde momentet ved å legge ut applikasjonen på Play Store så fort som mulig. Arbeidsmetoden vi bruker, Lean Startup, understreker hvor viktig det er å få ut en tidlig versjon med en gang den inneholder tilstrekkelig med sentral funksjonalitet. Vi var derfor fullt klar over flere feil og mangler i den første versjonen vi ga ut, men dette gav oss igjen ekstra motivasjon til å forbedre det som vi hadde lagt ut samt skaffe tilbakemeldinger fra nye potensielle brukere.

Å publisere en applikasjon på Google Play Store var en rask og enkel prosess. Ved hjelp av godt støttede verktøy som Eclipse fikk vi smertefritt eksportert en kompilert apk-fil som vi så lastet opp på Play Store. Google må godkjenne alle applikasjoner som lastes opp, men heldigvis har dette tatt for oss kun få timer før siste versjon er oppe. Denne raske responstiden gjorde det enkelt for oss å laste opp nye versjoner av applikasjonen uten måtte vente lenge før den nye versjonen var godkjent. Dette betydde at vi kunne levere raskt og ofte.

Den siste tiden framover vil bli brukt på intervjuer og bekreftelse av våre hypoteser samt en evaluering av vår tid her i Iterate. Det er gøy å se hvor mye vi har funnet ut av og gjort på så liten tid, og håper vi får lagd et best mulig produkt på den tiden som er igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s