Make it work Make it right Make it fast

Denne dagen hadde vi planlagt å jobbe med refaktorering av elixia.no løsningen. Det var godt å få kodet litt. Det var mye duplisert kode, så det var absolutt mulig å få ryddet opp flere ting. Vi var ivrige på å endre mye, men Kent holdt oss igjen. “Do your changes in small steps” sa han, og deretter sjekk at alt virker som det skal. Da har man kontroll på hvilken endring som eventuelt får ting til å feile. Rent konkret la vi til en ny modul i node.js, i18n, som legger til rette for å ha løsningen i flere språkdrakter.

Her fikk vi brukt prinsippet “make it work, make it right, make it fast”. Dette betyr at vi ga rom for å løse et nytt problem på en hvilken som helst måte så lenge det fungerer. Steget som følger er å rydde opp i det rotet man har gjort i steg en for til slutt å gjøre løsningen raskere. På denne måten kommer man frem til en god løsning ved å iterere gjennom en løsning som først fungerer, for så å gjøre den bedre og bedre.

Å bli kjent med Google analytics gir mange fordeler. I dag fant vi tips til ytelsesforbedringer. Google Analytics identifiserte en del optimaliseringer av løsningen vår. I Speed Suggestion gir Google Analytics hva som kan optimaliseres og hvordan. Det gjøres en gjennomgang av sidelastingen og man får vite om det finnes eventuelle flaskehalser. Den første og største optimaliseringen var blokkerende javascipt og css filer som måtte lastes ferdig før siden kunne rendre. Google Analytics foreslo f.eks å legge script-filer på bunnen av html-filen men innenfor body-taggen og å minimere javascriptfilene. Dette gjorde siden mye mer snappy. We like!

Cindy, Kents kone, har laget nydelig lunsj til oss hver dag, men i dag var det fantastisk god hjemmelaget meksikansk mat. Denne nøt vi utendørs i varmt høstvær blandt knallrøde lønnetrær. Etter lunsj og en utflukt til skjønne Hellgate Canyon vist Kent oss at han har flere talenter enn de vi vanligvis ser. Kent har spillt gitar i alle år og han valgte å holde en liten konsert for oss. (Fordi Mari er så flink til å spørre på riktig måte)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s