Lean Summer 2016: De to første dagene

erik

Slik ser jeg ut.

Hello, World! Jeg heter Eirik og er en av studentene som jobber hos Iterate sommeren 2016. Iterate er et konsulentselskap med rundt førti ansatte, og vi er syv studenter som skal jobbe her i sommer. Vi er seks IT-studenter, der fem er fra NTNU og én er fra UiO, og én grafisk-design-student fra Westerdals.

I går var første dag på jobb. Iterates kontorer ligger ikke så langt fra Karl Johan. Men på tross av god beliggenhet og nøye planlegging av reisen, hadde jeg bare et par minutters margin da jeg kom inn døra den første dagen. (Programmerer-lærdom én: Estimering er ingen enkel sport.)

alle.jpg

… og slik ser resten av oss ut. Fra øverst til venstre: Julia, Anders, Andreas, Ingrid, Hogne og Thor Håkon.

Arbeidsdagen startet med at daglig leder, Rune, forklarte oss hva Iterate driver med mens vi satt rundt spisebordet i midten av kontorlokalene.

Det er visse ting jeg er ganske spent på om klaffer når jeg velger sommerjobb. For eksempel kolleger og arbeidsoppgaver. Etter småpraten rundt spisebordet skjønte jeg at gjengen jeg skulle jobbe med var ganske hyggelig. Men ennå visste jeg ikke hva vi skulle jobbe med de seks kommende ukene.

2016-06-20 10.18.16.jpg

Godt var det da at vi kort tid etter den uformelle praten fikk presentert de to prosjektene vi skulle bli satt på. Jeg kan si, uten å avsløre for mye, at tre av oss skal jobbe med et prosjekt for kabelselskapet Get og at fire av oss (deriblant jeg) skal sitte på et nytt prosjekt som Iterate selv har fått idéen til og som er litt inspirert av AirBnB og Uber.

Nøyaktig hva prosjektenes resultater skal være er ikke helt klart ennå: Mange av prosjektene Iterate jobber med er ikke like strengt definerte som de IT-studenter vanligvis jobber med. For eksempel kan man måtte finne ut hvem målgruppen er eller hva sluttproduktet skal være underveis i prosjektet. Denne måten å jobbe på synes jeg er ganske gøyal, og det var en av grunnene til at jeg valgte å jobbe hos Iterate i sommer.

Med så frie tøyler kan det kanskje høres ut som om vi studenter bare skal vandre rundt som hodeløse kyllinger hele sommeren. Men sannheten er langt derfra: Det er ikke uvanlig i dag at IT-prosjekter og andre nyskapende produkter begynner som ufullendte idéer. Disse idéene må forbedres, og dette gjør man ofte ved hjelp av rammeverk. Vi fikk en innføring i et slikt rammeverk, Googles sprint-rammeverk, av Iterate-Kim. Når Google bruker en ting, kan det ikke være helt dumt å bruke. Deretter hadde vi kurs i versjonskontrollsystemet Git med Iterate-Morten.

Alt pratet om rammeverk og Git gjorde meg ganske sulten. Til lunsj dro vi heldigvis på Opland burger & steak, som ligger i Østbanehallen, der vi fikk servert en av mine favoritt-ting i hele verden: Burgere. Uvant som jeg er med å blogge, glemte jeg dessverre å ta bilde av maten. (Programmerer-lærdom to: Dokumenter underveis i prosessen.)

20160620_133038

Henrik kurser i React

Neste punkt på programmet var et kræsjkurs i React ledet av Iterate-Henrik. Kort forklart er React et Javascript-rammeverk som lages av Facebook og som stadig blir mer og mer populært. Om man søker på «React tutorials», kan man få en idé om hvor mye kult man kan gjøre med det bare man har tid.

Dessverre hadde vi kun tid til et kort innblikk i Reacts vidunderlige verden før første dag på jobben var over. Derfor var det en gledelig overraskelse da det viste seg at de to første timene av andre arbeidsdag var satt av til nettopp å leke seg mer med React.

Hele resten av andre dag har vi studenter vært delt opp teamene våre. Get-teamet hadde et møte med kundene, mens vi som sitter på det «interne» prosjektet har lagt en plan for den neste uken med jobbing ved hjelp av det tidligere nevnte sprint-rammeverket. I morgen skal vi ha intervjuer med folk som (muligens?) er i målgruppen for produktet vårt. Jeg er ganske spent, både på morgendagen og resten av sommeren.

20160620_131817_HDR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s