Lean Summer 2016: Brygging

Iterates sommerstudenter har som tradisjon å brygge et eget øl i løpet av sommeren. Vi som er her i år skal selvsagt holde denne tradisjonen i hevd.

20160712_163834

Fordums sommerstudentøl. Står vanligvis til utstilling i kontorene.

Ølbryggingsfagene ved NTNU er dessverre ikke åpne for andre enn biologistudenter, og på UiO brygges det meg bekjent kun på hobbybasis. Altså møtte vi ikke med samme selvtillit til bryggingen som når det skal programmeres. Heldigvis er det noen erfarne bryggere blant de fast ansatte, og vi fikk hjelp av to av dem: Susanne og Karine.

Her får du lese mer om hvordan det gikk (og ikke minst hva vi endte opp med til slutt).

20160629_122459

Kjele og malt, og i bakgrunnen: alt.

På instruks fra Susanne og Karine hentet vi opp bryggeutstyr fra kjelleren. Ikke alt dette utstyret var like intuitivt å bruke, men heldigvis har alle som var med god trening i å løse problemer i grupper.

Når man har det rette utstyret, trenger man bare den riktige oppskriften. I år la det skotske bryggeriet Brew Dog ut alle oppskriftene sine på nettet, ikke ulikt hvordan mange programmer blir utgitt med åpen kildekode. Derfor lå det selvsagt våre hjerter nært å bruke en av disse oppskriftene. Valget falt på deres Punk IPA. Så var det bare å begynne det harde arbeidet.

Etter mange timer med små oppgaver fulgt av lengre perioder med venting, står ølet vårt nå og gjærer seg sammen med noen av de fast ansattes brygg.

20160713_103839

Det eneste som gjenstår nå er å velge et navn. Vi har skrevet opp et flersifret antall på veggen i kantinen med kritt, men å velge en favoritt er ikke lett.

PANO_20160713_104159

Blant de jeg selv liker best er Yeast Infection, Dr. Bombale («S.O.S., the Tiger Took My Lager»)Brew Install IPA, IPA’d Pro, Iterale og IPArate. Hva det endelige navnet blir vil tiden vise.

– Eirik

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s